De ovale boomschijf is een echt natuurproduct en kan dus enigszins verschillen van de foto's. De bomen bepalen de lengte-breedte-verhouding van de ovale schijf, daar kan per model enkele millimeters tot bij de grootste zelfs centimeters verschil in zitten.

De schijven worden altijd schuin uit de boom gezaagd waardoor de plank sterker is dan dat hij recht gezaagd zou worden. Hierdoor is de schors altijd aan de korte zijden veel schuiner dan aan de lange zijden. Zie ook de foto's. We groeperen de bordjes in afmetingen met circa 3 centimeter oplopend tot aan circa 35 centimeter. Daar boven hebben we nog borden van circa 40 en 55 centimeter. De hoogte-breedte verhouding ligt ongeveer op 1 : 3.

Om hele scherpe randen en afbreken van de schors te voorkomen wordt bij de grotere borden de schors soms weg geschaafd door de houthakkers. Hier kunnen wij niets aan doen. Kijk goed naar de voorbeeldfoto's waarop je kunt zien hoe de borden er uitzien en hoe een gravering er op komt te staan.

Mocht u een specifieke afmeting nodig hebben dan kunt u ons altijd even mailen met uw wensen en zullen we kijken of we uw exacte afmeting kunnen vinden. Wij kopen de bordjes in het groot in met onderstaande maatgroepen maar ook in breedte verschilt dit soms.

Het blijft een natuurproduct en kan dus iets afwijken van de foto's. Het hout komt uit Duitsland waar het speciaal gedroogd wordt in droogkamers met een bepaalde luchtvochtigheid en op een bepaalde temperatuur. Hierdoor kunnen we een lange levensduur garanderen en zal het bordje niet direct splijten bij warmteverschil zoals wel het geval is bij vers gezaagd hout dat niet goed gedroogd is.