Door enorme drukte met de creatieve workshops, kinderfeestjes en alle bestellingen via internet en via onze steeds grotere wordende klantenkring is er te weinig tijd om al onze nieuwtjes op deze plaats te posten. We posten wel regelmatig allerlei leuke berichtjes en foto's van onze hoogtepunten in De Brandmerkerij.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op facebook of instagram.

23 november 2020.

De winnaar van de dubbele win-actie wordt vandaag bekend gemaakt en het is........

Het is Monique van Lieshout die haar buurvrouw Marjan van Gool-Tienstra had getagd. Ze reageert dezelfde dag nog en is heel blij met haar gewonnen prijs. Ook haar buurvrouw is blij met de prijs.

Ze kozen allebei voor een geometrisch hert van 50 cm in de kleur mat zwart en komen 's woensdagsavonds hun gekozen prijzen ophalen.

Grappig detail is dat Monique al een poosje De Brandmerkerij volgt maar dat we elkaar niet kennen en dat beiden ook in Noordeloos wonen, hemelsbreed nog geen 200 meter bij De Brandmerkerij vandaan.

Van harte gefeliciteerd met jullie prijzen dames.

Op 23-11-20 bestonden we 2 jaar. Dus heel de maand november hadden we leuke acties.

Deze keer een dubbele winactie.

- Like onze pagina

- Like en deel dit bericht

- Tag iemand in de comments die je ook zo'n leuk houten geometrisch dierfiguur gunt.

- op 23 november verloten we 2 geometrische dieren onder de deelnemers.

Als je wint krijgen jullie allebei een houten geometrisch dier naar keuze. (HOEFT NIET DEZELFDE TE ZIJN)

Ze zijn ook te koop via de webshop op www.debrandmerkerij.nl

#winactie #wiejarigistrakteert #houtendierfiguren #geometrischhert #geometrischekolibrie #geometrischepoes #geometrischeolifant Geometrischedieren #deBrandmerkerij

Win-actie voor 2-jarig jubileum.

Op 23 november 2020 bestonden we 2 jaar. En wie jarig is trakteert!

We hebben gevraagd aan onze deelnemers een leuke review te schrijven op 1001creatieveworkshops.nl, het platform waar we op adverteren.

Er werd onder de reviewers een startpakket t.w.v. 45,= naar keuze verloot;

* Of het Startpakket Houtbranden

* Of het Startpakket Stippen met porseleinverf

Dit leverde zulke leuke, lieve en spontane reacties op dat we er bijna van moeten blozen.

Inmiddels is de datum voorbij en is de winnaar bekend, Ilja Westra heeft gewonnen. Er wordt contact opgenomen om te vragen welke prijs het gaat worden. En gezien het adres wat bij ons bekend is zal het gekozen pakket worden opgestuurd. Het gaat namelijk helemaal naar Hengeloooo.

van harte gefeliciteerd Ilja, ik denk dat je het houtbrandpakket kiest.

🤎

20 november 2020.

In het kader van een workshopweek heeft de school gevraagd of ik iets voor Groep 8 kan doen. Wat ontzettend leuk is dat.

Ik heb jaren handvaardigheid gegeven toen mijn kinderen nog op de basisschool zaten. En tjongejonge wat heb ik dat gemist. Wat zijn kinderen toch heerlijk onbevangen en ontzettend creatief. Het tijdsbestek is erg kort, er komen 2 groepen van elf kinderen 1 uur na elkaar. Ze mochten gelukkig van te voren uit 3 ontwerpen kiezen en er hun eigen draai aan geven. Het is hard werken. Gelukkig mogen ze, als ze dat willen, lekker na schooltijd hun werkje af komen maken. Een aantal kinderen komen gewoon nog lekker voor de gezelligheid terug en knutselen nog een extra dingetje. Rond 17.00 uur is iedereen wel klaar. De rust is weer gekeerd. Maar het was super leuk om te doen.

Dankjewel juf Geerte en meester Wico.

En dan volgt een drukke zomer.

Door corona is er weinig leuks te doen. En het RIVM zegt dat het beter is in eigen land vakantie te vieren.

Gevolg is dat er heel veel Nederlanders een roadtrip door Holland maken. Of een nachtje weg boeken met een leuke activiteit.

We hebben de tent naast De Overkapping geplaatst zodat we nog eens 3 extra plaatsen kunnen creëren.

Daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt.

Een vriendinnengroepje uit Maassluis hebben mijn hart gestolen.

Het lijkt wel of de lat steeds hoger gelegd wordt. Er worden steeds mooiere dingen gemaakt tijdens de workshops. Houtbranden is HOT.

Tijdens de 13 weken Lock-down hebben we niet stil gezeten. Corona gaat meer teweeg brengen dan we nu nog kunnen bedenken maar we gaan in ieder geval zorgen dat iedereen op ruime afstand van de ander kan zitten. Met allemaal aparte tweepersoonstafels. Heel Nederland is aan het opruimen geslagen waardoor er heel veel oude trapnaaimachines op marktplaats staan. Het idee is om 8 onderstellen om te bouwen tot tafeltjes met steigerhouten bladen. In plaats van workshops geven rij ik nu half Nederland af op zoek naar gietijzeren naaimachines. Singer, Gritzner, Premier, Anker, Pfaff. Ik wist niet dat er zoveel merken waren. En sommige zijn te mooi om te slopen. Er staat er nu 1 in de huiskamer en daarom zoek ik er nog een naaimachine bij. Jan en Ome Dick gaan aan de slag om tafelbladen te maken.

Tijdens het zoeken op marktplaats kwam ik ook een advertentie tegen van 20 raamschermen. Tja, in plaats van die lelijke plastic kuch-schermen kreeg ik hier meteen het idee om hier een knus tussenschot van te maken. De "bouwtekening" weer bij Jan en Ome Dick ingediend en we kunnen best zeggen dat het goed gelukt is.

Dit ziet er toch prima uit. Anderhalve meter tussen de tafels en met 2 personen aan 1 tafel met een scherm er tussen. Als dat niet coronaproof is dan weet ik het niet meer.

En dan mogen we weer......

Wat heb ik dat gemist. Meteen de eerste dag dat het weer mag van de minister, 2 juni 2020, mag ik naar Wassenaar voor een workshop op locatie.

Op de Montessorischool in Wassenaar mag ik aan de leerkrachten de eerste workshop sinds 15 maart geven. Het is prachtig weer en we zitten buiten in een prachtige omgeving.

Wat is corona dan ver weg. Of toch niet?

Geen groepsfoto van de deelnemers met hun werkstukken, want dat lukt niet met 1,5 meter er tussen. En ik heb het vermoeden dat er nog weel meer drastisch gaat veranderen.

15 maart 2020 - Corona Intelligente Lockdown.

Tja, als je dan eindelijk de knoop doorgehakt hebt om van je hobby je beroep te gaan maken en je per 1 januari je betaalde baan opgezegd hebt, dan gebeurd er zoiets als Corona Covid-19.

Op 16 en 17 maart ontploft de mailbox, eindstand 129 afmeldingen in 2 dagen tijd. Wat een hele mooie drukke periode zou gaan worden is ineens weg. Wie had zoiets kunnen bedenken?

Gelukkig zijn er een aantal mensen en bedrijven die hun reeds aanbetaalde afspraak onbeperkt uitstellen tot betere tijden. Hartelijk dank daarvoor.

En dan is het stil in De Brandmerkerij...... :(

1-1-2020 We doen nog een rondje in de achtbaan.... en gaan Nederland inkleuren.

Wij, mijn gezin en ik, kunnen nog steeds niet helemaal begrijpen wat er gebeurd is de afgelopen periode. We zijn in november 2018 ergens aan begonnen, niet wetende dat het een gat in de markt zou zijn en dat het zo zou gaan lopen. Iedereen zoekt wel eens een persoonlijk cadeau voor iemand, of een leuk uitje met vrienden of familie. En als ze dan wel eens van De Brandmerkerij hebben gehoord, weten ze ons te vinden. Want vooral de mond-tot-mond-reclame levert heel veel klanten op.

Het netwerk breidt zich als een olievlek uit. Het is eigenlijk al een paar maanden te druk om alle workshops en bestellingen te plannen rondom mijn 40-urige werkweek heen. Maar het is zooo leuk om te doen. Mijn gezin helpt me zoveel mogelijk mee, zonder hun steun was dit nooit gelukt, dus hebben we de knoop gezamenlijk doorgehakt. Per 1 januari heb ik mijn baan bij "baas B" opgezegd en gaan we proberen De Brandmerkerij verder uit te breiden. Inmiddels verkopen we ook een aantal producten op bol.com. Daar krijgen we zeer positieve reacties op. De diverse workshops worden aangeboden via sites zoals 1001evenementen.nl en uitjes.nl.

De plannen zijn om bekend te worden in heel Nederland en omstreken ;) Dit wil ik graag bij gaan houden op een landkaart van Nederland. Elke deelnemer mag zijn woonplaats in de landkaart van Nederland prikken. Ben benieuwd hoe snel we Nederland ingekleurd krijgen.

Hou ons in de gaten op social media. Daar plaatsen we foto's van wat er zoal gemaakt wordt tijdens de workshops. Leuk om te kijken maar ook leuk om zelf inspiratie op te doen. We plaatsen ook foto's van gegraveerde cadeaus en relatiegeschenken. En van speciale evenementen, leuke acties en de workshops. Natuurlijk zal ik ook een paar keer de kaart van Nederland posten.

NB: Hartelijk dank aan al onze klanten en deelnemers! Want zonder jullie zijn we nergens. Dank voor al jullie positiviteit, creativiteit, gezelligheid, vrolijkheid, tips en vooral voor de inspiratie die jullie aan mij geven. Ik hoop dit nog heel lang te mogen doen. Lieve groetjes, Anja.

23 november 2019

En dan opeens bestaan we al een jaar. En wie jarig is trakteert.

Er is een wedstrijd uitgeschreven om meteen meer volgers op facebook te krijgen. Je kunt een workshop voor 2 personen winnen en de gelukkige winnaar heet Annemarie Plooij.

Annemarie wordt direct getagd door mensen uit Noordeloos en er wordt al snel een afspraak gemaakt om te komen workshoppen.

Annemarie kiest voor het stippen op porselein met porseleinverf.

Ze kwam al snel haar prijs verzilveren, samen met haar zusje, komt zij kerst-stippen. En ze vinden het helemaal leuk.

Van harte gefeliciteerd Annemarie.

bericht van Facebook:

Anja Maasland voelt zich geweldig bij De Brandmerkerij Noordeloos.2 oktober 2019 · Noordeloos

Wauw!! Ik mag dit jaar meewerken aan het mantelzorgcadeau van Gemeente Molenlanden. Super blij mee!!Ben je ook mantelzorger in Molenlanden? Dan krijg je binnenkort een uitnodiging voor de week van de Mantelzorg. Schrijf je in voor de workshop houtbranden in De Zes Molens in Hoornaar. Ik ga alles uit de kast halen om er een superleuke middag van te maken. #debrandmerkerij #gemeentemolenlanden #weekvandemantelzorg

Jaarmarkt 2019

Vandaag hebben we alle mogelijke opties uitgestald in De Brandmerkerij. Ook de werkbank is benut om onze producten tentoon te stellen. De informatiefolders waren net op tijd binnen gekomen en zijn aan iedere belangstellende uitgedeeld. Ruim 500 mensen zijn ons pad opgelopen om te kijken wat we nu eigenlijk allemaal doen. Veel leuke gesprekken gevoerd, bestellingen opgenomen, maar vooral heel veel naamsbekendheid verworven.

Voor mij persoonlijk was dit mijn 33e Noordelose jaarmarkt, nooit kunnen bedenken dat ik op deze manier "de mart" zou doorbrengen ;)

10 mei 2019 Zes molens Voorjaarsmarkt

Vandaag staan we op de voorjaarsmarkt in Hoornaar bij De Zes Molens. Een gezellige markt waar we eigenlijk staan om alvast te oefenen voor onze "eigen" grote Noordelose jaarmarkt in augustus. Mooie gelegenheid om naamsbekendheid op te bouwen voor de lasergraveringen op bestelling.

De workshoptent staat klaar maar er is weinig animo. Tijdens een prachtige zonsondergang hebben we toch nog een groepje meiden die het wel heel leuk vinden dat ze mogen stippen.

Leuke bestellingen mogen ontvangen en een goede les voor de jaarmarkt op Noordeloos.

Het is belangrijk om te laten zien wat we allemaal kunnen maken. En zorgen dat je zichtbaar bent en blijft. De rest volgt later vanzelf.

April 2019 -regionaal weekblad "Het Kontakt" en bedrijvenmagazine "Langs de Giessen".

Het magazine "Langs de Giessen" uitgegeven door "Het Kontakt" is inmiddels verspreidt in alle dorpen langs de Giessen. Hetzelfde artikel in verkorte versie heeft ook in "Het Kontakt" gestaan. Een stortvloed aan positieve reacties, berichtjes en opdrachten volgt. Dit is zo ontzettend leuk en zo'n stimulans om door te gaan en nog beter mijn best te doen.

Dit is de link naar het artikel in "Het Kontakt"

Naar aanleiding van dit artikel volgt op 24 april een telefonisch diepte-interview op KLOK-radio. Met opnieuw heel veel telefoon, lieve berichtjes en bestellingen na de uitzending.

Ik ben eigenlijk verbaasd dat er toch nog heel veel mensen bewust of onbewust het "wereld wijde web" links laten liggen. Meteen een goede les in marketing, zorg dat je zichtbaar bent op zoveel mogelijk manieren. Tips zijn altijd welkom.

Woensdag 13 maart 2019.

Het begint al op een echt bedrijf te lijken. Vandaag stond er een afspraak met Anne Marie Hoekstra van "Het Kontakt" op de agenda. Beetje aan de PR gaan werken. Ondanks dat dit niet echt mijn ding is was het een heel leuk gesprek. Ben benieuwd naar de tekst en de reacties.

31 maart 2019.

Trots op mijn nieuwe logo. Supermooi, dankjewel Tanja #internetgeek

9 maart 2019

16 jaar geleden (in 2003) heb ik voor Dorpshuis "De Schakel" in Leerbroek een schilderij van een oude stal gemaakt. De zaal was in Ot en Sien-stijl ingericht en had een groot wit uitgifteluik in de zaal waar ze iets op wilde laten maken. Het werd dit schilderij. De grootte is circa 2,5 x 1,25 meter.

Het heeft me heel wat uurtjes gekost om dit te maken, ik werkte er 's avonds aan als mijn 3 schatjes op bed lagen. Toen hij af was wilde ik hem eigenlijk al niet meer kwijt maar ik had er geen ruimte voor en ik had hem tenslotte voor Dorpshuis "de Schakel" gemaakt.

Toen er bekend werd dat het dorpshuis gesloopt zou gaan worden heb ik er wel even over gedacht of ik het schilderij kon terug vragen maar toen hoorde ik van mijn grote broer dat hij het schilderij al gered had.

Hij kwam hem gisteren terug brengen, met het uitgifteluik er nog aan! Dat was te goed vast gekit. maar zooo lief, ik moest even een traantje weg pinken. Ik ben er heel erg blij mee dat ik hem terug heb.En toeval bestaat niet. Hij past perfect in mijn Brandmerkerijtje.

Grappig detail; ik heb er toen een border-collie op geschilderd. Een paar maanden later kwam Luna, onze eerste border-collie, bij ons wonen.

Kerstvakantie 2018

De kogel is door de kerk. We gaan de schuur omtoveren tot een werkatelier en workshopruimte. Met behulp van mijn vriendje, al mijn schatjes, de oma's en Ome Dick maken we er eerst een grote zooi van om er uiteindelijk een gezellige ruimte van te maken.

Ben vergeten destijds foto's te maken van de schuur toen het klaar was daarom staan er foto's van latere datum.