workshop 3: Kerst-stippen met porseleinverf

€ 35,00
incl. btw, excl. levering

Beschrijving

De kerst-workshop wordt alleen in de periode vóór Kerst gegeven, ongeveer van oktober tot december. De workshop werkt hetzelfde als de "gewone" workshop "Stippen met porseleinverf" maar nu stippen we alleen in kerstkleuren en kerstillustraties.

Eerst worden kort de basisregels van het keramiek stippen uitgelegd waarna je direct zelf aan de slag gaat. Met behulp van diverse stipstokjes ga je eerst oefenen om het gevoel in je vingers te krijgen en daarna ga je aan het echte werk beginnen. Er zijn diverse soorten porseleinen schaaltjes en voorwerpen waar u uit kunt kiezen om naar eigen idee te stippen. U kunt ook kiezen om een van de voorbeelden na te maken of gebruik te maken van sjablonen. Uw gestipte kunstwerk krijgt u na afloop mee naar huis waar u de verf 24 uur laat drogen en bakt deze vervolgens ca. 35 minuten op 150 °C - 160 °C in de oven. We gebruiken de porseleinverf van Pebeo want die kleuren hebben na het bakken een onvergelijkbare diepte en glans die doet denken aan emaille. Zoals echte glazuren krijgt Pebeo Porcelaine een resistent en glanzend oppervlak, dat bestand is tegen vaatwassers (tot 40°C) en oplosmiddelen.
Ik persoonlijk zou de bordjes voorzichtig met de hand wassen, je hebt er tenslotte wel heel lang aan gewerkt.


De workshop is inclusief materiaal; een serveerschaaltje, een bordje, theetipjes, diverse kleine schoteltjes, een schenkkannetje of suikerpotje naar keuze en het gebruik van sjablonen, stipgereedschap en porseleinverf. Tevens is er koffie, thee en fris. En natuurlijk staat er iets lekkers op tafel om te snoepen.


We hebben ook etagères om te stippen. Deze zijn niet bij de workshopprijs inbegrepen en kosten € 10,= extra.