Creatieve workshops


Creatieve workshops;
Wil je gezellig met een groepje lekker creatief doen? Wil je een volledig verzorgde workshop? Zoek je een leuk uitje zonder zorgen? Zoek je net iets anders dan normaal? Kom dan naar De Brandmerkerij in Noordeloos.
In een gezellig verbouwde schuur worden diverse workshops gegeven van circa 2 a 2,5 uur.

In de winter kunnen we groepen van 3 tot 12 personen ontvangen.
In de zomer gaan de tuindeuren open en kunnen we grotere groepen kwijt.
Voor grotere groepen kunnen we ook naar een locatie in overleg uitwijken.
Wil je meer weten stuur me een berichtje en ik reageer zo snel mogelijk.


Je kunt kiezen uit de volgende workshops;

Workshop tapasplank versieren d.m.v. pyrografie.
Kies een serveerplank uit de aanwezige modellen en maak je eigen ontwerp. Heb je zelf geen inspiratie? Zoek dan in de map met voorbeelden. De map zit boordevol met leuke plaatjes, decoraties en (handlettering-)teksten. Je mag natuurlijk ook thuis al een ontwerp maken en dat meebrengen. Heb je je keuze gemaakt dan ga je dit met behulp van een potlood en carbonpapier overbrengen op de serveerplank. Is het ontwerp naar je zin dan kun je beginnen met houtbranden. Officieel heet dit Pyrografie.
Iedereen kan het leren, na de uitleg mag je eerst oefenen op een oefenplankje. Daarna ga je voor het echte werk. En het is heel leuk om te doen! Lekker je verstand op nul, ondertussen gezellig kletsen en koffie of thee leuten en uiteindelijk nog een leuke zelf-versierde tapasplank mee naar huis nemen.

De workshop kost € 27,50 per persoon.
Dit is inclusief materiaal (een oefenplankje, een serveerplank en het gebruik van de pyrografeerpennen) Tevens is er koffie, thee en water. En natuurlijk staat er iets lekkers op tafel voor bij de koffie en thee.

Workshop theedoos versieren d.m.v. pyrografie.
Deze workshop is gelijk aan de "tapasplank versieren" maar dan natuurlijk met een theedoos :D

De workshop kost € 27,50 per persoon.
Dit is inclusief materiaal (een oefenplankje, een serveerplank en het gebruik van de pyrografeerpennen) Tevens is er koffie, thee en water. En natuurlijk staat er iets lekkers op tafel voor bij de koffie en thee.

Workshop "Keramiek stippen".
Eerst worden kort de basisregels van het keramiek stippen uitgelegd waarna je direct zelf aan de slag gaat. Met behulp van diverse stipstokjes ga je eerst even oefenen om het gevoel in je vingers te krijgen. Maar pas op, je bent gewaarschuwd, het werkt heel verslavend. Ik geloofde dit onzinpraatje echt niet tot ik zelf mijn eerste workshop kreeg. Samen met mijn oudste dochter gingen we, sceptisch als we zijn, toch maar eens kijken of dit iets voor De Brandmerkerij zou kunnen zijn.
En BAM, binnen 5 minuten waren we verkocht. Dit is zo leuk om te doen, zo rustgevend, en zo leuk om tijdens het stippen te kletsen. Iedereen kan het leren, als je de basisregeltjes hanteert maakt iedereen een mooi gestipt kunstwerkje.

De workshop kost € 27,50 per persoon.
Dit is inclusief materiaal (een oefentegeltje, een schaaltje of schoteltje naar keuze en het gebruik van stipmateriaal en keramiekverf) Tevens is er koffie, thee en water. En natuurlijk staat er iets lekkers op tafel voor bij de koffie en thee.

Workshop lederen armband met tekst/naam maken.
Tijdens deze workshop gaan we een lederen armband en een sleutelhanger maken.
Als je met een lijfspreuk of tekst wilt versieren gaan we eerst oefenen met slagletters en slagstempels om het gevoel een beetje in de vingers te krijgen. Dit doen we op een klein strookje leer. Als dit gelukt is gaan we voor het echte werk. Eerst maak je zelf een sluiting aan je armband . Daarna maak je een ontwerp van de tekst die je op je armband wilt hebben. Zorg voor een mooie verdeling. Ben je tevreden met het ontwerp dan ga je dit met slagletters in de armband stempelen. En eventueel inkleuren met speciale fineliners. We hebben diverse soorten slagletters en slagstempels.
Wil je liever niet met slagstempels je armband versieren dan zijn er voldoende accessoires om een prachtige armband te maken met schuivers, cabochons, bedels, kwastjes en vele andere frutsles. Per persoon krijg je 3 leerschuivers en 3 bedels, meer bedels kun je bijkopen voor 0,50 per stuk. Er is keuze genoeg.

De workshop kost € 32.50 per persoon
Dit is inclusief materiaal (2 leerstroken naar keuze, incl.materiaal voor een sleutelhanger, een armbandsluiting, 3 leerschuivers en 3 bedels en het gebruik van alle slagletters en –stempels)
Tevens is er koffie, thee en water. En natuurlijk staat er iets lekkers op tafel voor bij de koffie en thee.

Hoe leuk is het om tijdens de Kerstdagen iets te serveren op uw eigen gestipte Kerst-serveerschaal. Of thee te drinken met een kerst-theetipje.

De kerst-workshop wordt alleen in de periode vóór Kerst gegeven, ongeveer van oktober tot december. De workshop werkt hetzelfde als de "gewone" workshop "Stippen met porseleinverf" maar nu stippen we alleen in kerstkleuren en kerstillustraties. U kunt kiezen uit diverse modellen porselein en al naar gelang een makkelijk of moeilijk patroon stippen.

Eerst worden kort de basisregels van het keramiek stippen uitgelegd waarna je direct zelf aan de slag gaat. Met behulp van diverse stipstokjes ga je eerst even oefenen om het gevoel in je vingers te krijgen en daarna ga je aan het echte werk beginnen.
Uw gestipte kunstwerk krijgt u na afloop mee naar huis waar u het na 24 uur drogen, kunt afbakken in de oven. Na het bakken is de porseleinverf


De workshop is inclusief materiaal; een serveerschaaltje, een bordje, theetipjes of diverse kleine schoteltjes, een schenkkannetje of suikerpotje naar keuze en het gebruik van sjablonen, stipgereedschap en keramiekverf. Tevens is er koffie, thee en fris. En natuurlijk staat er iets lekkers op tafel om te snoepen.