Creatieve workshop Corona-proof tafels en schermen

Creatieve workshops (corona-proof)

Update COVID-19 regels per 11 mei 2021.

Yesss. Er is licht aan de horizon. Ook de culturele instellingen mogen uit de Lockdown dus mogen we weer open om creatieve workshops te verzorgen.

Natuurlijk blijven we wel werken volgens de richtlijnen van RIVM.

- Reserveren kan per persoon of in groepjes van 2 tot 4 personen.

Bent u met meer dan 4 dan kunt u afzonderlijk reserveren voor zover er nog plaatsen beschikbaar zijn.

Neem even contact op via mail ; info@debrandmerkerij.nl of via whatsapp; 0611278443

- Bij binnenkomst uw handen graag desinfecteren.

- U zit aan een tweepersoonstafel met een (gezellig) coronascherm tussen u in.

- De tafels staan minimaal 1,5 meter uit elkaar.

- Het gebruik van mondkapjes is verplicht als u rond loopt.

U dient zo veel mogelijk te blijven zitten aan uw tafel, en mag dan het mondkapje afdoen.

- We plaatsen niet meer dan 2 groepjes per workshop per beschikbare ruimte. (De Brandmerkerij of De Overkapping)

- Als u alleen voor uzelf reserveert heeft u één tafel voor uzelf.

- Overal staat desinfectiemiddel. Maak daar ook gebruik van.

Bent u uw mondkapje vergeten? Er staat een coronakistje met handschoenen, mondkapjes, reinigingsdoekjes.

- Alle gereedschappen worden voor de workshop gedesinfecteerd

- En eigenlijk de belangrijkste regel: Gebruik uw verstand en houd afstand, voor uw en onze veiligheid.

In onze gezellig verbouwde schuur geven we creatieve workshops van circa 2 a 2,5 uur. Wil je gezellig met een groepje lekker creatief doen? Wil je een volledig verzorgde workshop? Zoek je een leuk uitje zonder zorgen? Zoek je net iets anders dan normaal? Kom dan naar De Brandmerkerij in Noordeloos. In de winter kunnen we groepen tot 30 personen ontvangen. In de zomer gaan de tuindeuren open en kunnen we grotere groepen kwijt.

We hebben ook een samenwerkingsverband met diverse locale ondernemers. Op loopafstand zit "eetcafe Nicoosbroer" waar we de frietjes halen als er bij een kinderfeestje gegeten wordt. En op circa 400 meter afstand zit "By Ann" , een prachtige luxe B&B-accommodatie met een thee-tuin en vergaderruimte. Voor grotere groepen kunnen we ook de workshop bij een van deze locaties geven. Mail ons voor de mogelijkheden om bijvoorbeeld de workshop te combineren met een high-tea, een patatje met snack of een lunch-buffet.

Privé-workshops en Open-workshops. Wil je alleen met je eigen groepje workshoppen dan kun je dit aan ons doorgeven. Als er op de gewenste datum nog geen andere afspraken staan dan kun je de tijd van jullie workshop als privé-workshop reserveren. Dit kost 35,= extra en zal op de factuur worden vermeld als "reserveringskosten privé-workshop". Als dit niet op uw factuur staat is het mogelijk dat er meerdere groepen in onze Brandmerkerij aan het workshoppen zijn. Deze zitten dan wel aan hun eigen tafel in een aangrenzend gedeelte. Ook geven we regelmatig een open-workshop waarvoor je alleen of met zijn tweeën kunt reserveren. Deze open workshops worden in de agenda weergegeven en ook als evenement op Facebook geadverteerd maar je kunt ons ook altijd mailen of er nog ergens plaats vrij is om aan te sluiten.

Workshops op je eigen locatie. Alle workshops worden ook op locatie gegeven. We gaan regelmatig naar personeelsfeestjes bij bedrijven, teamuitjes bij scholen, gezelschappen in kantines, vriendinnengroepjes in cafe’s, moeders in huiskamers en vakantievierders op de campings. Voor groepen vanaf circa 15 personen laden we alle spullen in de auto en komen we naar u toe. De koffie dient u dan zelf te regelen. We berekenen reiskosten van € 0.35 per gereden kilometer. (De afstand van De Brandmerkerij naar uw locatie en weer terug)  

Kosten voor de workshops variëren van € 25,00 tot € 50,00 per workshop per persoon en staan hieronder uitgebreid beschreven.

Wil je meer weten stuur een mail naar info@debrandmerkerij.nl of een berichtje naar 0611278443 en ik reageer zo snel mogelijk. (Tijdens workshops of afspraken neem ik geen telefoon op dus vandaar de vraag of u een berichtje wilt sturen)

Je kunt kiezen uit de volgende workshops;

Workshop tapasplank versieren d.m.v. pyrografie.Kies een serveerplank uit de aanwezige modellen (we branden alleen op berken, beuken, populier, vuren en paulownia hout) en maak je eigen ontwerp. Heb je zelf geen inspiratie? Zoek dan in de map met voorbeelden. De map zit boordevol met leuke plaatjes, decoraties en (handlettering-)teksten. Je mag natuurlijk ook thuis al een ontwerp maken en dat meebrengen. Heb je je keuze gemaakt dan ga je dit met behulp van een potlood en carbonpapier overbrengen op de serveerplank. Is het ontwerp naar je zin dan kun je beginnen met houtbranden. Officieel heet dit Pyrografie. Iedereen kan het leren, na de uitleg mag je eerst oefenen op een oefenplankje. Daarna ga je voor het echte werk. En het is heel leuk om te doen! Lekker je verstand op nul, ondertussen gezellig kletsen en koffie- of theeleuten en uiteindelijk nog een leuke zelf-versierde tapasplank mee naar huis nemen. De workshop is inclusief materiaal (een oefenplankje, een serveerplank en het gebruik van alle materialen en pyrografeerpennen) Tevens is er koffie, thee en water. En natuurlijk staat er iets lekkers op tafel voor bij de koffie en thee.

Workshop theedoos versieren d.m.v. pyrografie. Deze workshop is gelijk aan de "tapasplank versieren" maar dan natuurlijk met een theedoos : De workshop is inclusief materiaal (een oefenplankje, een serveerplank en het gebruik van alle materialen en pyrografeerpennen) Tevens is er koffie, thee en water. En natuurlijk staat er iets lekkers op tafel voor bij de koffie en thee.

Workshop "Keramiek stippen". Eerst worden kort de basisregels van het keramiek stippen uitgelegd waarna je direct zelf aan de slag gaat. Met behulp van diverse stipstokjes ga je op een oefentegeltje proberen om te stippen met porseleinverf en speciale stipstokjes. Zo krijg je het juiste gevoel in je vingers. Maar pas op, je bent gewaarschuwd, het werkt heel verslavend. (Ik geloofde dit onzinpraatje echt niet tot ik zelf mijn eerste workshop kreeg)

Het is zo leuk om te doen, zo rustgevend, en tijdens het stippen heb je tijd om gezellig te kletsen. Iedereen kan het leren, als je de basisregeltjes hanteert maakt iedereen een mooi gestipt kunstwerkje. De meeste mensen maken er 2 a 3 afhankelijk van de grootte.

Na 24 uur drogen kan je kunstwerk thuis in de oven worden afgebakken waardoor het waterbestendig wordt. (Zet je voorwerp koud in de oven en stel de oven in op 150 graden. Als deze op temperatuur is nog 35 minuten bakken en daarna volledig de oven laten afkoelen. Als je voorwerp weer is afgekoeld is de verf watervast maar wees er wel voorzichtig mee met in het water zetten.)

De workshop is inclusief materiaal (keuze uit diverse schaaltjes of schoteltjes en het gebruik van stipmateriaal, oefentegeltje en keramiekverf) Tevens is er koffie, thee en water. En natuurlijk staat er iets lekkers op tafel voor bij de koffie en thee.

workshop lederen armband maken

Workshop "Keramiek stippen met sjablonen". Eerst worden in het kort de basisregels van het keramiek stippen uitgelegd waarna je direct zelf aan de slag gaat. Met behulp van diverse stipstokjes ga je op een oefentegeltje proberen om te stippen met porseleinverf en speciale stipstokjes. Zo krijg je het juiste gevoel in je vingers. Daarna kun je met behulp van een sjabloon je eigen kunstwerk maken.

Ook sjabloonstippen is zo leuk om te doen, zo rustgevend, en tijdens het stippen heb je alle tijd om gezellig te kletsen. Iedereen kan het leren als je de basisregeltjes hanteert. En iedereen maakt gegarandeerd een mooi gestipt kunstwerkje. De meeste mensen maken er 2 a 3 afhankelijk van de grootte.

Na 24 uur drogen kan je kunstwerk thuis in de oven worden afgebakken waardoor het waterbestendig wordt. (Zet je voorwerp koud in de oven en stel de oven in op 150 graden. Als deze op temperatuur is nog 35 minuten bakken en daarna volledig de oven laten afkoelen. Als je voorwerp weer is afgekoeld is de verf watervast maar wees er wel voorzichtig mee met in het water zetten.)

De workshop is inclusief materiaal (keuze uit diverse schaaltjes of schoteltjes en het gebruik van stipmateriaal, oefentegeltje en keramiekverf) Tevens is er koffie, thee en water. En natuurlijk staat er iets lekkers op tafel voor bij de koffie en thee.

workshop lederen armband en sleutelhanger maken

Workshop lederen armband en sleutelhanger maken.

Hiervoor hebben we keuze uit verschillende werkwijzen;

- Stoere slagletters in leer of metaal.

Als je de armband of sleutelhanger met een lijfspreuk of tekst wilt versieren gaan we eerst oefenen met slagletters en slagstempels om het gevoel een beetje in de vingers te krijgen. Dit doen we op een klein strookje leer. Als dit gelukt is gaan we voor het echte werk. Eerst maak je zelf een sluiting aan je armband . Daarna maak je een ontwerp van de tekst die je op je armband wilt hebben. Zorg voor een mooie verdeling. Ben je tevreden met het ontwerp dan ga je dit met slagletters in de armband stempelen. En eventueel inkleuren met speciale fineliners. We hebben diverse soorten slagletters en slagstempels.

- Hip versieren met metaalkleurige accessoires.

Wil je je armband of sleutelhanger mooi maken met metalen schuivers en bedeles dan zijn er voldoende accessoires om een prachtige armband te maken; letterbedels, figuurbedels, schuivers, cabochons, kwastjes en vele andere frutsels. Er is keuze genoeg.

- Cool je naam branden in naturel leer.

Wil je je sleutelhanger helemaal uniek maken dan kun je bijv. je naam of een datum of een tekst in je lederen armband branden met een brandpen.

Maar de keuze hoef je niet van te voren te maken want we bieden alle mogelijkheden aan op de workshop. Je bent vrij om te maken wat je wilt.

De workshop is inclusief materiaal (2 leerstroken naar keuze, incl.materiaal voor een sleutelhanger, een armbandsluiting, 3 leerschuivers en 3 bedels en het gebruik van alle slagletters en –stempels en brandpen) Tevens is er koffie, thee en water. En natuurlijk staat er iets lekkers op tafel voor bij de koffie en thee.

Workshop Kerst-stippen op keramiek

Hoe leuk is het om tijdens de Kerstdagen iets te serveren op uw eigen gestipte Kerst-serveerschaal. Of thee te drinken met een kerst-theetipje.

De kerst-workshop wordt alleen in de periode vóór Kerst gegeven, ongeveer van oktober tot december. De workshop werkt hetzelfde als de "gewone" workshop "Stippen met porseleinverf" maar nu stippen we alleen in kerstkleuren en kerstillustraties. U kunt kiezen uit diverse modellen porselein en al naar gelang een makkelijk of moeilijk patroon stippen.

Eerst worden kort de basisregels van het keramiek stippen uitgelegd waarna je direct zelf aan de slag gaat. Met behulp van diverse stipstokjes ga je eerst even oefenen om het gevoel in je vingers te krijgen en daarna ga je aan het echte werk beginnen.Uw gestipte kunstwerk krijgt u na afloop mee naar huis Na 24 uur drogen kan je kunstwerk thuis in de oven worden afgebakken waardoor het waterbestendig wordt. (Zet je voorwerp koud in de oven en stel de oven in op 150 graden. Als deze op temperatuur is nog 35 minuten bakken en daarna volledig de oven laten afkoelen. Als je voorwerp weer is afgekoeld is de verf watervast maar wees er wel voorzichtig mee met in het water zetten.)

De workshop is inclusief materiaal; een serveerschaaltje, een bordje, theetipjes of diverse kleine schoteltjes, een schenkkannetje of suikerpotje naar keuze en het gebruik van sjablonen, stipgereedschap en keramiekverf. Tevens is er koffie, thee en water. En natuurlijk staat er iets lekkers op tafel om te snoepen.

Maak je eigen naam in acrylglas met LED-verlichting.

Hoe leuk is het om je eigen naam zelf te graveren in acrylglas van circa 15 x 20 cm.

Je maakt eerst een ontwerp op papier. Welk lettertype en welke decoratie je wilt mag je helemaal zelf weten. Als je ontwerp klaar is leggen we dat ontwerp even weg en gaan we eerst het graveren oefenen op een oefenplaatje acrylglas. Het is namelijk een heel secuur werkje en je moet goed oefenen hoe je strakke lijnen en vlakken kunt maken. Denk je dat het lukt en ben je tevreden met je skills dan gaan we aan het echte werkstuk beginnen. Nu gaan we je ontwerp in spiegelbeeld onder het acrylglas leggen en zetten dit vast met plakband. Dan ga je met een graveerapparaatje de tekening zelf graveren in het acrylglas. Als alles gegraveerd is kun je de achterkant nog polijsten en schuren met een speciaal poetsmiddel. Dan bekijken we het resultaat door het plaatje in het houten blokje met LED-strip te zetten. Als je helemaal tevreden bent wordt het acrylglas in het blokje vastgelijmd met warme lijm. En klaar is je eigen gemaakte acrylglas-LED-verlichting. Leuk om zelf te hebben maar ook heel leuk om cadeau te geven.

De workshop is inclusief de houten standaard met LED-verlichting, 2 AA batterijen, speciaal acrylglasplaatje van circa 20 x 15 cm en gebruik van alle gereedschappen. Tijdens de workshop krijg je koffie, thee of water en iets lekkers om te snoepen.

leisteen onderzetter graveren

Binnenkort te boeken;

workshop leisteen-onderzetters graveren

Binnenkort te boeken;

string-art wandborden

Tickets voor een workshop kunt u hier of in de webshop bestellen, in overleg kunt u aansluiten bij een open workshop of vanaf 4 personen kiest u een eigen datum.