Creatieve workshop Corona-proof tafels en schermen

Creatieve workshops (corona-proof)

Yesss. Ook de culturele instellingen mogen uit Lockdown dus mogen we weer creatieve workshops verzorgen. Natuurlijk blijven we wel werken volgens de richtlijnen van RIVM.

  • Reserveren kan per 1 persoon tot circa 15 personen.
  • Je zit aan een tweepersoonstafel met daarop een gezellig coronascherm.
  • De tafels staan minimaal 1,5 meter uit elkaar. (Voor groepen van 4 personen of voor groepen uit één huishouden staan 2 tafels bij elkaar.)
  • We plaatsen geen 2 groepjes aan dezelfde tafel. Reserveer je alleen voor jezelf dan wordt je "in je eentje" aan een tweepersoonstafel geplaatst.
  • Overal staat desinfectiemiddel. Maak daar ook gebruik van.
  • En de belangrijkste regel: Gebruik je verstand en houd afstand, voor jouw en onze veiligheid.

Wil je gezellig met een groepje lekker creatief bezig zijn? Wil je een volledig verzorgde workshop? Zoek je een leuk uitje zonder zorgen? Zoek je net iets anders dan normaal? Kom dan naar De Brandmerkerij in Noordeloos. In onze omgebouwde schuur geven we creatieve workshops van circa 2 a 2,5 uur. In de winter kunnen we maximaal 15 personen ontvangen. In de zomer gaan de tuindeuren open en plaatsen we een tent naast de Overkapping. Dan kunnen we meer mensen plaatsen. Informeer naar de mogelijkheden

Open-workshops en Privé-workshops. We geven elke vrijdag en zaterdag open-workshop waarbij je in je eentje of met kleine groepjes kunt aansluiten. Deze open workshops worden in de "agenda" weergegeven en ook als evenement op Facebook en Instagram geadverteerd maar je kunt ons ook altijd mailen of er nog ergens plaats vrij is om aan te sluiten.

Vanaf 6 personen is het ook mogelijk om op andere dagen met je eigen groepje te komen workshoppen. Als er op de gewenste datum nog geen andere afspraken staan kun je de tijd van jullie workshop als privé-workshop reserveren. Dit wordt dan op de factuur vermeld. Als dit niet op de factuur staat is het mogelijk dat er meerdere groepen in onze Brandmerkerij aan het workshoppen zijn. Deze zitten dan wel aan hun eigen tafel en vaak in een aangrenzend gedeelte.

We hebben ook een samenwerkingsverband met diverse locale ondernemers. Op loopafstand zit "eetcafe Nicoosbroer" waar we de frietjes halen als er bij een kinderfeestje gegeten wordt. En op circa 400 meter afstand zit "By Ann" , een prachtige luxe B&B-accommodatie met een thee-tuin, een prachtige wellnessruimte en een vergaderruimte. Voor grotere groepen kunnen we ook de workshop bij een van deze locaties geven. Mail ons voor de mogelijkheden om bijvoorbeeld de workshop te combineren met een high-tea, een patatje met snack of een lunch-buffet. (Dit geldt alleen als dit volgens de corona-regels van RIVM weer toegestaan is.)

Workshops op je eigen locatie. Alle workshops worden ook op locatie gegeven. We gaan regelmatig naar personeelsfeestjes bij bedrijven, teamuitjes bij scholen, gezelschappen in kantines, vriendinnengroepjes in cafe’s, moeders in huiskamers en vakantievierders op de campings. Voor groepen vanaf 15 personen laden we alle spullen in de auto en komen we naar je toe. De koffie dien je dan zelf te regelen. We berekenen reiskosten van € 0.35 per gereden kilometer. (De afstand van De Brandmerkerij naar uw locatie en weer terug)

Kosten voor de workshops variëren van € 25,00 tot € 50,00 per workshop per persoon en staan hieronder uitgebreid beschreven. Huidige prijzen per persoon staan helemaal onderaan de pagina.

Wil je weten wanneer er workshops zijn? In de agenda plaatsen we elke maand de open workshops. Wil je op een andere datum? Informeer naar de mogelijkheden. Stuur een mail naar info@debrandmerkerij.nl of een berichtje naar 0611278443 en ik reageer zo snel mogelijk. (Tijdens workshops of afspraken neem ik geen telefoon op dus vandaar de vraag of je een berichtje wilt sturen)

Momenteel geven we de volgende workshops;

Workshop tapasplank versieren d.m.v. pyrografie.Tijdens deze workshop maak je kennis met houtbranden met een pyrografeerpen. Als eerst kies je een serveerplank. We hebben diverse maten en modellen op voorraad staan. Daarna gaan we een patroon op de plank overzetten d.m.v. carbonpapier. Je mag je eigen patroon of tekst meebrengen maar je kunt ook uit de map met voorbeeldpatronen en teksten kiezen. De map zit boordevol met leuke plaatjes, decoraties en (handlettering-)teksten. Is het ontwerp naar je zin dan kun je beginnen met houtbranden.

Officieel heet dit Pyrografie en iedereen kan het leren. Na de uitleg ga je eerst oefenen op een oefenplankje. We leggen uit hoe de brandpen gebruikt kan worden en hoe hout hier op reageert. Als je "het gevoel in de vingers hebt" dan ga je voor het echte werk. Het is heel leuk om te doen! Lekker even je hoofd leeg maken, niks om over na te denken, alleen bezig zijn met je ontwerp op de plank en de brandpen, verstand op nul, ondertussen gezellig kletsen en koffie- of theeleuten om uiteindelijk met een leuke zelf versierde tapasplank naar huis te gaan.

De workshop is inclusief alle materiaal (een oefenplankje, een serveerplank en het gebruik van alle materialen, lijnzaadolie en pyrografeerpennen) Tevens is er koffie, thee en water. En natuurlijk staat er iets lekkers op tafel voor bij de koffie en thee.

Onze planken zijn van berken- en beukenhout en zijn geschikt om voedsel op te serveren. Aan het eind van de workshop zetten we de plank in lijnzaadolie om het hout te voeden. Het hout gaat dan meer 'spreken' en er komt een hygienisch filter op het hout te liggen. Voor het het behoud van uw plank dient dit regelmatig herhaald te worden.

Deze workshop wordt regelmatig gegevens als open-workshop waar je bij kunt aansluiten. Vanaf 6 personen ook op andere dagen te boeken.

Workshop theedoos versieren d.m.v. pyrografie. Deze workshop is gelijk aan de "tapasplank versieren" maar dan natuurlijk met een theekist

We hebben verschillende modellen maar de meest gebruikte is de 9-vaks theekist. Deze is er in paulownia- en in vurenhout. De keuze is aan jezelf welke je wilt bewerken.

De workshop is inclusief materiaal (een oefenplankje, een theekist en het gebruik van alle materialen en pyrografeerpennen) Tevens is er koffie, thee en water. En natuurlijk staat er iets lekkers op tafel voor bij de koffie en thee.

Deze workshop wordt regelmatig gegevens als open-workshop waar je bij kunt aansluiten. Vanaf 6 personen ook op andere dagen te boeken.

Workshop "Keramiek stippen". Tijdens deze workshop leer je de basisregels van het keramiek stippen. Met behulp van verschillende stipstokjes ga je op een oefentegeltje proberen te stippen met porseleinverf.

Als je de juiste afstand van de stipjes en de verschillende stokjes hebt geprobeerd ga je voor het echte werk. Er staan diverse porseleinen voorwerpen zoals bordjes, schaaltjes, bekers, etageres, theetipjes en nog veel meer. Als je de smaak eenmaal te pakken hebt is er slechts één gevaar. Verslaafd raken aan stippen dus je bent gewaarschuwd Het werkt echt heel verslavend. En het is zo leuk om te doen, zo rustgevend. En tijdens het stippen heb je alle tijd om gezellig te kletsen.

Iedereen kan het leren. En als je de basisregeltjes hanteert kan iedereen een mooi gestipt kunstwerkje maken.

We gebruiken tijdens deze workshop speciale porseleinverf die waterproof gemaakt kan worden. Na 24 uur drogen kan je kunstwerk thuis in de oven worden afgebakken.

Beschrijving afbakken: Zet je voorwerp koud in de oven en stel de oven in op 150 graden. Als deze op temperatuur is nog 35 minuten bakken. De oven uitzetten maar je voorwerp in de oven laten afkoelen. Als je voorwerp weer is afgekoeld is de verf watervast maar wees er wel voorzichtig mee met in het water zetten.)

De workshop is inclusief materiaal (keuze uit diverse schaaltjes of schoteltjes en het gebruik van stipmateriaal, oefentegeltje en keramiekverf) Tevens is er koffie, thee en water. En natuurlijk staat er iets lekkers op tafel voor bij de koffie en thee.

Deze workshop wordt regelmatig gegevens als open-workshop waar je bij kunt aansluiten. Vanaf 6 personen ook op andere dagen te boeken.

workshop lederen armband maken

Workshop "Keramiek stippen met sjablonen". Eerst worden in het kort de basisregels van het keramiek stippen uitgelegd waarna je direct zelf aan de slag gaat. Met behulp van diverse stipstokjes ga je op een oefentegeltje proberen om te stippen met porseleinverf en speciale stipstokjes. Zo krijg je het juiste gevoel in je vingers. Daarna kun je met behulp van een sjabloon je eigen kunstwerk maken.

Ook sjabloonstippen is zo leuk om te doen, zo rustgevend, en tijdens het stippen heb je alle tijd om gezellig te kletsen. Iedereen kan het leren als je de basisregeltjes hanteert. En iedereen maakt gegarandeerd een mooi gestipt kunstwerkje. De meeste mensen maken er 2 a 3 afhankelijk van de grootte.

Na 24 uur drogen kan je kunstwerk thuis in de oven worden afgebakken waardoor het waterbestendig wordt. (Zet je voorwerp koud in de oven en stel de oven in op 150 graden. Als deze op temperatuur is nog 35 minuten bakken en daarna volledig de oven laten afkoelen. Als je voorwerp weer is afgekoeld is de verf watervast maar wees er wel voorzichtig mee met in het water zetten.)

De workshop is inclusief materiaal (keuze uit diverse schaaltjes of schoteltjes en het gebruik van stipmateriaal, oefentegeltje en keramiekverf) Tevens is er koffie, thee en water. En natuurlijk staat er iets lekkers op tafel voor bij de koffie en thee.

Deze workshop wordt regelmatig gegevens als open-workshop waar je bij kunt aansluiten. Vanaf 6 personen ook op andere dagen te boeken.

workshop lederen armband en sleutelhanger maken

Workshop lederen armband en sleutelhanger maken.

Hiervoor hebben we keuze uit verschillende werkwijzen;

- Stoere slagletters in leer of metaal.

Als je de armband of sleutelhanger met een lijfspreuk of tekst wilt versieren gaan we eerst oefenen met slagletters en slagstempels om het gevoel een beetje in de vingers te krijgen. Dit doen we op een klein strookje leer. Als dit gelukt is gaan we voor het echte werk. Eerst maak je zelf een sluiting aan je armband . Daarna maak je een ontwerp van de tekst die je op je armband wilt hebben. Zorg voor een mooie verdeling. Ben je tevreden met het ontwerp dan ga je dit met slagletters in de armband stempelen. En eventueel inkleuren met speciale fineliners. We hebben diverse soorten slagletters en slagstempels.

- Hip versieren met metaalkleurige accessoires.

Wil je je armband of sleutelhanger mooi maken met metalen schuivers en bedeles dan zijn er voldoende accessoires om een prachtige armband te maken; letterbedels, figuurbedels, schuivers, cabochons, kwastjes en vele andere frutsels. Er is keuze genoeg.

- Cool je naam branden in naturel leer.

Wil je je sleutelhanger helemaal uniek maken dan kun je bijv. je naam of een datum of een tekst in je lederen armband branden met een brandpen.

Maar de keuze hoef je niet van te voren te maken want we bieden alle mogelijkheden aan op de workshop. Je bent vrij om te maken wat je wilt

De workshop is inclusief materiaal (2 leerstroken naar keuze, incl.materiaal voor een sleutelhanger, een armbandsluiting, 3 leerschuivers en 3 bedels en het gebruik van alle slagletters en –stempels en brandpen) Tevens is er koffie, thee en water. En natuurlijk staat er iets lekkers op tafel voor bij de koffie en thee.

Deze workshop is alleen vanaf 6 personen in overleg te reserveren op een door u gewenste datum.

Workshop Kerst-stippen op keramiek

Hoe leuk is het om tijdens de Kerstdagen iets te serveren op uw eigen gestipte Kerst-serveerschaal. Of thee te drinken met een kerst-theetipje.

De kerst-workshop wordt alleen in de periode vóór Kerst gegeven, ongeveer van oktober tot december. De workshop werkt hetzelfde als de "gewone" workshop "Stippen met porseleinverf" maar nu stippen we alleen in kerstkleuren en kerstillustraties. U kunt kiezen uit diverse modellen porselein en al naar gelang een makkelijk of moeilijk patroon stippen.

Eerst worden kort de basisregels van het keramiek stippen uitgelegd waarna je direct zelf aan de slag gaat. Met behulp van diverse stipstokjes ga je eerst even oefenen om het gevoel in je vingers te krijgen en daarna ga je aan het echte werk beginnen.Uw gestipte kunstwerk krijgt u na afloop mee naar huis Na 24 uur drogen kan je kunstwerk thuis in de oven worden afgebakken waardoor het waterbestendig wordt. (Zet je voorwerp koud in de oven en stel de oven in op 150 graden. Als deze op temperatuur is nog 35 minuten bakken en daarna volledig de oven laten afkoelen. Als je voorwerp weer is afgekoeld is de verf watervast maar wees er wel voorzichtig mee met in het water zetten.)

De workshop is inclusief materiaal; een serveerschaaltje, een bordje, theetipjes of diverse kleine schoteltjes, een schenkkannetje of suikerpotje naar keuze en het gebruik van sjablonen, stipgereedschap en keramiekverf. Tevens is er koffie, thee en water. En natuurlijk staat er iets lekkers op tafel om te snoepen.

Deze workshop wordt regelmatig gegevens als open-workshop waar je bij kunt aansluiten. Vanaf 6 personen ook op andere dagen te boeken.

Maak je eigen naam in acrylglas met LED-verlichting.

Hoe leuk is het om je eigen naam zelf te graveren in acrylglas van circa 15 x 20 cm.

Je maakt eerst een ontwerp op papier. Welk lettertype en welke decoratie je wilt mag je helemaal zelf weten. Als je ontwerp klaar is leggen we dat ontwerp even weg en gaan we eerst het graveren oefenen op een oefenplaatje acrylglas. Het is namelijk een heel secuur werkje en je moet goed oefenen hoe je strakke lijnen en vlakken kunt maken. Denk je dat het lukt en ben je tevreden met je skills dan gaan we aan het echte werkstuk beginnen. Nu gaan we je ontwerp in spiegelbeeld onder het acrylglas leggen en zetten dit vast met plakband. Dan ga je met een graveerapparaatje de tekening zelf graveren in het acrylglas. Als alles gegraveerd is kun je de achterkant nog polijsten en schuren met een speciaal poetsmiddel. Dan bekijken we het resultaat door het plaatje in het houten blokje met LED-strip te zetten. Als je helemaal tevreden bent wordt het acrylglas in het blokje vastgelijmd met warme lijm. En klaar is je eigen gemaakte acrylglas-LED-verlichting. Leuk om zelf te hebben maar ook heel leuk om cadeau te geven.

De workshop is inclusief de houten standaard met LED-verlichting, 2 AA batterijen, speciaal acrylglasplaatje van circa 20 x 15 cm en gebruik van alle gereedschappen. Tijdens de workshop krijg je koffie, thee of water en iets lekkers om te snoepen.

Deze workshop is alleen vanaf 6 personen in overleg te reserveren op een door u gewenste datum.

Boomschijfjes Kerstkrans houtbranden en decoreren

Boomschijfjes Kerstkrans houtbranden en decoreren

Deze workshop bestaat uit twee gedeelten namelijk houtbranden (pyrografie) en decoreren.

- De krans maken wij alvast voor u klaar. Uit ervaring is gebleken dat niet iedereen de krans sterk genoeg in elkaar gezet kreeg. Wij plakken de schijfjes met speciale montagekit in een rondje aan elkaar zodat meteen gestart kan worden met houtbranden.

- Als eerst ga je zelf met de brandpen tekst en/of versieringen branden op een aantal houten boomschijfjes naar keuze, hoeveelheid tekst of plaatjes bepaal je zelf.

- Daarna decoreer je de krans met natuurlijke materialen naar eigen inzicht of naar het voorbeeld.

Ondertussen is er tijd genoeg om gezellig te kletsen, te overleggen met de andere deelnemers hoe zij het doen, lekker te ontstressen, even nergens anders aan te hoeven denken. En lekker koffie of thee te drinken met iets lekkers om te snoepen

En uiteindelijk met een prachtige "Natural Look" Kerstkrans naar huis.

De workshop duurt 2 tot 2 5 uur, inclusief alle benodigde materialen, gebruik van gereedschappen en lijm. En onbeperkt koffie of thee en iets om te snoepen.

Deze workshop wordt slechts een beperkt aantal keren per jaar gegeven als open-workshop waar bij aangesloten kan worden. Vanaf 6 personen ook op andere dagen te boeken.

Kijk in de agenda voor de data dat deze workshop gegeven wordt.

Wees er snel bij want vol = vol.

workshop drrogbloemen in metalen ring met touw

Droogbloemen in metalen ring met touw decoreren.

Tijdens deze workshop ga je heel relaxt eerst touw knopen in de metalen ring. Als het middenvak vol geknoopt is zit ga je tussen de touwtjes droogbloemen naar eigen keuze steken. Super gezellig om te doen, heerlijk relaxt.

Als de ring helemaal naar je zin is spuiten we hem in met droogbloemenspray zodat je xtra lang van de mooie kleuren en bloemen kunt genieten.

Om de bloemenring af te maken kun je er een houten tekstbordje aan hangen.

Dit tekstbordje mag je zelf maken zodat je meteen een beetje kan "proeven" van onze grote passie; Houtbranden of Pyrografie met een deftig woord.

Als je dit niet wilt doen dan kun je altijd een bordje met een standaard tekst uitkiezen. Er liggen er altijd wel een aantal op voorraad klaar.

Wil je ook zo'n leuke droogbloemenkrans helemaal naar je eigen smaak maken. Kijk in de agenda voor de data dat deze workshop gegeven wordt. Wees er snel bij want vol = vol.

De materialen voor deze workshop nemen veel ruimte in beslag en daarom is er maar plaats voor 8 deelnemers tegelijk. Wees er dus snel bij!!! Reserveren is noodzakelijk en kan via info@debrandmerkerij.nl

Tickets voor een workshop kunt u hier of in de webshop bestellen, in overleg kunt u aansluiten bij een open workshop of vanaf 4 personen kiest u een eigen datum.