De ovale boomschijf is een natuurproduct en kan dus enigszins verschillen van de foto's. De bomen bepalen de lengte-breedte-verhouding van de ovale schijf, daar kan per model enkele millimeters tot bij de grootste zelfs centimeters verschil in zitten.

De schijven worden altijd schuin uit de boom gezaagd waardoor de plank sterker is dan dat hij recht gezaagd zou worden. Hierdoor is de schors altijd aan de korte zijden veel schuiner dan aan de lange zijden. Zie ook de foto's. We groeperen de bordjes in afmetingen met circa 3 centimeter oplopend tot aan circa 35 centimeter. Daar boven hebben we nog borden van circa 40 en 55 centimeter.

LET OP: De hoogte-breedte verhouding ligt ongeveer op 1 : 3. De schijf is dus 3x breder dan dat hij hoog is!!

Om hele scherpe randen en afbreken van de schors te voorkomen wordt bij de grotere borden de schors soms weg geschaafd door de houthakkers. Hier kunnen wij niets aan doen. Kijk goed naar de voorbeeldfoto's waarop je kunt zien hoe de borden er uitzien en hoe een gravering er op komt te staan.

Mocht u een specifieke afmeting nodig hebben dan kunt u ons altijd even mailen met uw wensen en zullen we kijken of we uw exacte afmeting kunnen vinden. Wij kopen de bordjes in het groot in met onderstaande maatgroepen maar ook in breedte verschilt dit soms.

Het blijft een natuurproduct en kan dus iets afwijken van de foto's. Het hout komt uit Duitsland waar het speciaal gedroogd wordt in droogkamers met een bepaalde luchtvochtigheid en op een bepaalde temperatuur. Hierdoor kunnen we een lange levensduur garanderen en zal het bordje niet direct splijten bij warmteverschil zoals wel het geval is bij vers gezaagd hout dat niet goed gedroogd is.

Hoe werkt het om een foto op hout of boomschijf te bestellen?

Je bestelt het bewuste product en ontvangt direct een bevestigingsmail van deze bestelling. Daar antwoord je op en voegt 1 foto bij als JPG-bestand van circa 1 MB. (LET OP: Samengestelde foto's of collages kunnen niet in behandeling worden genomen omdat elke foto een afzonderlijke instelling nodig heeft. )

De mooiste lasergravering krijg je als je een foto met lichte of geen achtergrond gebruikt, zie de voorbeelden. Wij halen geen achtergronden van foto's weg. Als u toch een foto met achtergrond mailt dan wordt de achtergrond vervaagd omdat het heel moeilijk is om bijv. haren of een vacht mooi van een achtergrond te verwijderen. Doordat lasergravering ook met diepte werkt is dit de beste oplossing die we u kunnen bieden.

Als u kiest voor een foto op een houten paneel, theedoos of borrelplank dan zijn de prijzen bij het bewuste product gebaseerd op 100 cm3. Mocht u een groter oppervlakte gelaserd willen hebben dan kunt u dit tegen meerprijs laten doen. Reken gemiddeld op 5,= per 50 cm3 extra. Houdt hier rekening mee, u kunt deze meerprijs ingeven bij het bewuste artikel in de webshop. "Meerprijs voor extra groot oppervlak"

Komt u er niet uit dan mag u natuurlijk ook uw bestelling plaatsen en de meerprijs, in overleg met ons, later overmaken.